Gumi hírek személyautók, teherautók és motorkerékpárok vonatkozásában.
  • Webáruházunk megújult!
+36-1
286-0190
+36-1
289-0042
+36-1
289-0933
KOSÁR TARTALMA
Az Ön kosara jelenleg üres.

Gumi hírek

« 1 2 3 4 5 6 7 8 »

Megkezdtük az MTZ traktorgumik forgalmazását

2013.03.07
Megkezdtük az MTZ traktorgumik forgalmazását

 Értesítjük kedves vásárlóinkat, hogy a közelmúltban megkezdtük a belarusz(fehérorosz) gyártmányú MTZ traktorokra szerelhető gumiabroncsok árusítását.
A gumiabroncsok jellemzőinek és árának megtekintéséért kérjük látogasson el a honlapunk TRAKTORVÁLASZTÓ (http://www.sinaopt.com/traktorgumikereso.html) részébe, és ott válassza ki a Belarus opciót.

Ha bármiben segíthetünk , forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz.


Kamioneladások 2013-ban: mérsékelt növekedés várható

2013.03.01
Kamioneladások 2013-ban: mérsékelt növekedés várható

Piaci elemzők szerint a tavalyi általános piaci visszaesés ellenére 2013-ban mérsékelt növekedés várható a teherautók és a kamionok eladásaiban. Ez többek között annak köszönhető, hogy nő a kereslet a 21 században legnagyobb növekedési potenciállal kecsegtető, úgynevezett Next-11 országokban (Banglades, Egyiptom, Indonézia, Irán, Mexikó, Nigéria, Pakisztán, Fülöp-szigetek, Törökország, Dél-Korea, Vietnám), illetve más feltörekvő piacokon. A Frost & Sullivan előrejelzése alapján az alapvető üzleti felhasználású járművek piacához kapcsolódó összesített GDP 2013-ban 3-3,5 százalékkal növekszik.

 

 

A várakozások szerint 2013-ban 4,3 százalékkal gyarapodnak a teherautók és kamionok eladásai. Az Európában tapasztalható visszaesést és az Észak-Amerikai eladások növekedésének mérséklődését nagy mértékben ellensúlyozni fogja a Next-11 és a RoW ("A világ maradék része") piacok robusztus növekedése, amely következtében a teherautók eladásai az idén elérik a 2,8 millió darabot.


Felszámolják az ukrán Dneproshinát

2012.12.17
Felszámolják az ukrán Dneproshinát

Felszámolásra kerül az egyik legjelentősebb ukrán gumiabroncsgyár, a Dneproshina, a cég honlapján olvasható jelentés szerint. Ukrajnai sajtóforrások szerint ez nagy valószínűséggel azt jelenti, hogy a Dnipropetrovskban lévő gyár mintegy 2000 dolgozója munka nélkül marad.

 

A Dneproshina likvidációjáról szóló döntést a Dnipropetrovski Kereskedelmi Bíróság hozta meg.


Továbbfejleszti monstrum gumiabroncsgyárát a Belshina

2012.10.19
Továbbfejleszti monstrum gumiabroncsgyárát a Belshina

A fehérorosz hírügynökség (BelTA) jelentése szerint a helyi gumiabroncs-gyártó vállalat, a Belshina úgy döntött, tovább bővíti óriási abroncsgyára kapacitását. A bővítés keretében a cég portfóliójában megjelennek az 57 és 63 hüvelykes radiál abroncsok is.

 

A cég képviselői elmondták a hírügynökségnek, hogy a projekt bővíteni fogja a termékválasztékot és a talaj állagát jobban megóvó, kevésbé tömörítő, széles mintázatú radiál abroncsok gyártási volumenét, amelyeket nagy teljesítményű, önjáró mezőgazdasági gépeken használnak. A beruházás a tervek szerint évi 84 ezer egységgel bővíti a Belshina agráripari abroncstermelését, ami hatékonyságjavulással is párosul.


Ismét bővíti magyarországi kitermelését a Hankook

2012.10.18
Ismét bővíti magyarországi kitermelését a Hankook

Összesen 8,6 millió eurós újabb befektetésével a Hankook tovább növeli magyarországi személyabroncs-kitermelését. A tervek szerint a vállalat egy új gumikeverő gyártóegységet helyez üzembe, mely révén jelentősen megnöveli majd a gyár hatékonyságát, különösen az abroncsgyártási folyamat első szakaszában.

 

Az első kapavágásra még 2012. október 1-jén került sor. Az előzetes tervek szerint az új üzem építése 2013 második felében ér majd véget.


A Pirelli ma

2012.10.17
A Pirelli ma

Az alapításának 140 évfordulóját ünneplő Pirelli jelenleg a világ ötödik legnagyobb gumiabroncs-gyártója az eladások tekintetében. Tavaly a cég 66 millió gumiabroncsot gyártott és összesen 5,65 milliárd euró összegben értékesített.

 

Az óriásvállalat üzletileg a világ több mint 160 országában képviselteti magát és 13 országban – Olaszországban, Németországban, Oroszországban, Törökországban, Romániában, Kínában, Egyiptomban, Argentínában, Brazíliában, Venezuelában, Mexikóban, az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában – nem kevesebb, mint 22 gyárat üzemeltet.


Thaiföldi gyárépítéshez vett telket a Linglong

2012.10.16
Thaiföldi gyárépítéshez vett telket a Linglong

49 hektáros terület megvásárlására kötött a közelmútban szerződést a Shandong Linglong Tyre Co. Ltd. gumiabroncs-vállalat a Hemaraj Land and Development plc. ingatlanhasznosítóval. A tervek szerint a kínai vállalat új gumiabroncsgyárat épít Thaiföld Rayong tartományában, a fővárostól, Bangkoktól mindössze 150 kilométerre található Hemaraj keleti tengerparti ipari területen.

 

A lépés fontos mérföldkő a Kínában a legnagyobb, a világon pedig a legjobb 20 gumiabroncs-gyártó vállalat között számon tartott Linglong életében, mivel ez az első alkalom, amikor a cég a Kínai Népköztársaság területén kívül épít gyárat.


Itt a DEX – egy hasznos gumiabroncs-címke kiegészítés a Delticom-tól

2012.10.03
Itt a DEX – egy hasznos gumiabroncs-címke kiegészítés a Delticom-tól

Az idén novembertől kötelező európai uniós gumiabroncs-címkét gyakran éri az a kritika, hogy – az energiahatékonysági címkével ellentétben – több információt szolgáltat egy egyszerű teljesítményminősítésnél.

 

Az ezzel kapcsolatos problémák orvoslásaként a Delticom úgy döntött, hogy bevezeti saját, Delticom Efficiency Class Index („Delticom Hatékonysági Osztály-index”) – rövidítve DEX – névre keresztelt rendszerét, amelyet az abroncscímkét kiegészítő minősítésként bocsát vásárlói rendelkezésére.


21 millió Continental részvényt adott el a Schaeffler

2012.09.25
21 millió Continental részvényt adott el a Schaeffler

A DB Equity Research Automotive tőkepiaci tanácsadó cég jelentése szerint a Schaeffler, a Continental többségi tulajdonosa mintegy 21 millió Conti részvénytől szabadult meg. Az értékpapírok 81.50 eurós piaci áron keltek el.

 

A Schaeffler azért szánta rá magát erre a lépésre, hogy az eladás bevételéből 1.6 milliárd euróval mérsékelni tudja tartozását, amely így 10.6 milliárd euróra csökkent.


A gabonafélék ára élénkíti a mezőgazdasági gépek és abroncsok iránti keresletet

2012.09.12
A gabonafélék ára élénkíti a mezőgazdasági gépek és abroncsok iránti keresletet

A 2012-es év minden jel szerint jelentős lökést ad az elkövetkező, 2013-as és 2014-es év búza- és kukoricatermelésének. Ennek legfontosabb kiváltó oka az idei példa nélküli szárazság az Egyesült Államokban. Az ideinél csak az 1956-os év volt rosszabb. Az USÁ-n kívül sok más országban is rossz volt a termés a száraz idő miatt. Legfőképp ez Oroszországra, Indiára, Ukrajnára és egy sor más európai országra volt jellemző. Ennek eredményeként nagy mértékben romlottak a búza- és kukoricatermés volumenére vonatkozó előrejelzések (a kukorica az Egyesült Államokban a teljes vetőterület összterületének 50%-át teszi ki). Például a kukoricatermésre vonatkozó előrejelzés a 2003-as évi szintnek felel meg. Ennek megfelelően romlanak a terménytartalékok prognózisai is. Végső sorban mindez új szintekre kényszeríti az árakat is. Az Egyesült Államokban például a kukorica ára 64%-kal nőtt.


Csökkent a jegybanki alapkamat

2012.09.01
Csökkent a jegybanki alapkamat

A magyar Monetáris Tanács a piaci elvárásokkal szemben kedden a jegybanki alapkamat csökkentése mellett döntött, amely így 7%-ról 6,75%-ra módosult. A tanács Országgyűlés által kinevezett külső tagjai minden valószínűség szerint leszavazták a “régi csapatot”.

 

Holott a jegybank szerepét betöltő Magyar Nemzeti Bank csak két héttel a szavazás után teszi közzé a kamatdöntő ülés jegyzőkönyvét, a bankelnök Simor András a keddi ülést követő sajtótájékoztatón “szoros szavazásról” beszélt. Érdekes, hogy bejelentésében most is azt a nyelvezetet használta, mint januárban, amikor az alapkamat a piac által várt módosulással szemben 7%-on maradt. Akkor a szavazás eredménye 4:3 volt.


Új generációs gumiabroncsok, nagyobb kapacitás – új berendezésbe invesztál a Nizhnekamskshina

2012.08.30
Új generációs gumiabroncsok, nagyobb kapacitás – új berendezésbe invesztál a Nizhnekamskshina

Jelentősen nőni fog a nyizsnyekamszki gumiabroncsgyár, a Nizhnekamskshina kitermelése – erről augusztus 25-én Shafagat Takhautdinov, a céget birtokló orosz Tatneft vezérigazgatója beszélt. A várakozások szerint a gyár kitermelése a közeljövőben nem kevesebb, mint másfélszeresére nő, ami 4,5 millió abroncsos kapacitást jelent.

 

A kapacitásnövekedést a holland VMI cég által szállítandó Maxx összeszerelő berendezés üzembe helyezése mozdítja elő. A gépek leszállítása a Nizhnekamskshina gyárba az idei év végéig várható.


Elkezdődött a kereskedelmi titkok ellopásával vádolt egykori Bridgestone-munkatárs pere

2012.08.27
Elkezdődött a kereskedelmi titkok ellopásával vádolt egykori Bridgestone-munkatárs pere

Augusztus 14-én, kedden, miután kudarcot vallottak a vádlott felmentésére irányuló kísérletek, ismertették az esküdtszékkel az 50 éves Xiaorong Wang elleni, 15 pontból álló vádiratot.


Emlékeztetőül: idén márciusban az amerikai szövetségi ügyészek bejelentették, hogy 2010-ben Xiaorong Wang a Bridgestone bizalmas adatait a cég négy számítógépéről hat kompakt lemezre másolta. Az FBI bejelentette, hogy a Wang otthonában tartott házkutatás során megtalálták a lemezeket a Bridgestone tulajdonát képező adatokkal.


Az európai furgonpiac júniusban – csak Németországban volt növekedés

2012.08.08

Júniusban 128.871 új 3,5 tonnás kisteherautót regisztráltak az EU-ban, ami 6,5 százalékkal kevesebb, mint az előző év azonos időszakában. 

 

Németország volt az egyetlen olyan jelentősebb piac, amely növekedést tudott felmutatni (+12,3 %), míg az összes többi piac zsugorodott. A francia 0,8 százalékkal, a brit 2,5 százalékkel, az olasz és a spanyol piac pedig nem kevesebb, mint 30%-kal gyengült.


Ötödik hónapja csökkennek a céges autók eladásai az Európai Unióban

2012.07.30
Ötödik hónapja csökkennek a céges autók eladásai az Európai Unióban

Júniusban, az ötödik egymást követő hónapban is csökkent a kontinensen regisztrált új cégautók száma. A tavalyi év júniusához képest ez 5,8 százalékos esést, összesen 157232 járművet jelent az EU-ban. 

 

Olaszország (-29,8 százalékkal) és Spanyolország (-28,7 százalékkal) két számjegyű csökkenést könyvelt el, míg Franciaországnak (-0,8 százalékkal) és a Nagy-Britanniának (+0,2 százalékkal) viszonylag stabil a helyzete e tekintetben. Németország volt az egyetlen olyan nagyobb piac, ahol számottevő (+8,8 százalékos) növekedés volt.


Hamilton volt a leggyorsabb az esős Hungaroringen

2012.07.28
Hamilton volt a leggyorsabb az esős Hungaroringen

A Formula 1 magyarországi eseménysorozata a Hungaroringen pontosan úgy kezdődött, mint az előző hétvégéken Nagy-Britanniában és Németországban: az esős szabadedzéssekkel.

 

Bár a versenyre a Pirelli a P Zero fehér médium és a P Zero sárga lágy gumikeverékeket jelölte, a vártnál gyakrabban használták a Cinturato zöld intermédia abroncsokat is. A 29°C fokos környezeti és 45°C fokos úttesthőmérséklet mellett a versenyzők igyekeztek kihasználni a pénteken rendelkezésükre álló száraz futási időt, hogy különböző töltöttségű üzemanyagtartályokkal teszteljék a két gumitípus teljesítményét és kopási jellemzőit. A Pirelli szerint ez az információ Magyarországon fontosabb a szokásosnál, mivel a Hungaroringen rendkívül nehéz előzni a meglehetősen forgalmas és szűk pályán. Egyébként a versenynap folyamán, amint egyre több gumi került az aszfaltra, jelentősen változott az útfelület is.


Megnyílt a romániai autóalkatrész webáruházunk!

2012.07.25
Megnyílt a romániai autóalkatrész webáruházunk!

Örömmel értesítjük,
hogy megnyította kapuit romániai autóalkatrész webáruházunk
www.pieseautosicamioane.ro cím alatt.
Töltse ki az ajánlatkérő lapot és szakértő kollégánk megkeresi Önnek a megfelelő alkatrészt a legjobb áron és kiküldi a megadott elérhetőségei egyikére.

Sinaopt csapat


Elkészültek az első, “európai gumiból” gyártott abroncsok

2012.07.17
 Elkészültek az első, “európai gumiból” gyártott abroncsok

Számos gyártó fejezte már ki azon szándékát, hogy hasznosítani kívánja a guayule félcserje nedvéből és az orosz pitypangból készített természetes gumit, az Apollo Vredestein azonban nem kisebb bejelentéssel állt elő, mint hogy ők már gyártják is az ezeket az alapanyagokat tartalmazó gumiabroncsokat. A cég közleménye szerint az első, európai származású természetes gumiból készült abroncsok ezen a héten jöttek ki a gyártósorról.

Az Apollo Vredestein részt vesz az EU-PEARLS projektben, amelynek célja, hogy európai alternatívát találjon a természetes gumi hagyományos forrásainak. A kutatások az orosz pitypangra és a sivatagi guayule növényre összpontosultak. A kutatók többek között olyan problémákra keresnek megoldást, mint a növénytermesztés megfelelő körülményeinek biztosítása Európában, a természetes gumi hozamának és minőségének optimalizálása, valamint az ideális kinyerési módszer megtervezése.


2014-ben indul a Pirelli abroncsok gyártása Oroszországban

2012.07.16
2014-ben indul a Pirelli abroncsok gyártása Oroszországban

Július 10-én Carlo Costa, a Pirelli Tyre Russia vezérigazgatója találkozott Alekszej Gorgyejevvel, a voronezsi terület kormányzójával, hogy megvitassák a Voronyezsi Gumiabroncsgyárral kapcsolatos terveket. A gyárat a közelmúltban vásárolta meg a Russian Technologies nevű céggel közösen az olasz óriásvállalat. 

A találkozó során Costa elárulta, hogy a Pirelli komoly befektetéseket tervez a létesítmény korszerűsítése érdekében, hogy 2014-től kezdődően már beindíthassa a márkás Pirelli gumiabroncsok gyártását.


Nyári mezőgazdasági gumi AKCIÓ!!!

2012.07.13

Nyári árzuhanás!

Jelentősen csökkentettük két mezőgazdasági abroncsunk árát: 

 15,5-38 F-2ADPR8 Voltyre Gumiabroncs (komplett)

nettó 83 000 Ft.           

 15,5R38 F-2A PR8 Voltyre Gumiabroncs (komplett)

nettó 89 699 Ft.         

 Ha Ön viszonteladó, további kedvezményre jogosult.

Sinaopt csapat   


« 1 2 3 4 5 6 7 8 »

Árkategória
 
Szélesség
Magasság %
Felni átmérő
Márka
Armour
L-guard
Aurora
OROSZ
Linglong
WANLI
Goodride
Goodyear
Kleber
SAVA
Triangle
Nexen
Nankang
MAXXIS
Doublestar
Fulda
Infinity
Dunlop
Michelin
Chengshin
Tyrex
Egyéb
Dneproshina
Danubiana
Rosava
TAURUS
Debica
BF Goodrich
GT Radial
Kormoran
Kumho
Bridgestone
Trayal
Tigar
FORCE
SEMPERIT
Falken
Firestone
Kingstar
Pirelli
Hankook
Continental
Nokian
Daewoo
GENERAL
Roadstone
Antyre
KAMAZ
Armpower
Boto
Jinyu
Aeolus
Double Coin
Kama
Westlake
METZELER
HEIDENAU
MITAS
Vee Rubber
KENDA
BKT
ALLIANCE
Carlisle
Diverse
Tianli
Protector
Import/China
Import China
TRELLEBORG
Özka
Import
Ling Long
GALAXY
Cheng Shin
Taifa
TITAN
Longway
DURO
Vredestein
Voltyre
Windpower
Security
Kings Tyre
Veloce
Barnaul
CHENGSHAN
Rintal
Omszk
KABAT
Taishan
Belshina
STARCO
Yaroslavl
East One
PETLAS
Fullrun
Roadmax
Hilo
Sportiva
MATADOR
Fortuna
Riken
Barum
Cordiant
Mentor
Evergreen
Dayton
Toyo
Marshal
Protect
Bolgar
BFGoodrich
Winguard
Firenza
Leao
Rockstone
Agate
Fullway
Voronyezs
Malhotra
Gripking
Cooper
Yokohama
Tyfoon
Armstrong
Gislaved
Ceat
General Tyre
KINAI
Zetum
Marangoni
Mastercraf
Momo
UNIROYAL
FUTÓZOTT
ITALMATIC
BOLG+R
SOLIDEAL
VEERUBBER
RUBENA
INNOVA
LORD
SEHA
GTRADIAL
LOR
TVS
CULTOR
Fribo
Rigdon
VICTOR
NorTEc
Strial
BARKAS
Longmarch
MULTICAR
KINGS TIRE
Minerva
Pneumant
MASTER
EAGLE
DYNAMIC
FEDERAL
Sailun
Aufine
Saetta
Avon
Apollo
achilles
Landsail
Ovation
Gt-radial
Kingstire
Momo Tires
Bf-goodrich
Radar
Lassa
Insa
Novex
Master-Steel
B.F. Goodrich
Gajah Tunggal
Meteor
Diversen
Milestone
Fullway Tyres
Autogrip
Viking
Constancy
SEBRING
HERCULES
ATR
EP Tyres
EGB
manufacturer
Kingrun
Antares
RAPID
Goform
Superia
Tristar
Duraturn
Royal Black
Imperial
Goalstar
Grenlander
Firemax
NOR
Annaite
Speedways
Broadway
Roadlux
Onyx
Deli
Mirage
Deepstone
Hifly
Fortune
Amberstone
I-Link
Roadshine
LONG
Satoya
Rotalla
Forward
Sierra
Landy
EUROTEC
GENERAL TIRE
NOKIAN TYRES
MRL
Enkei
CHANGFENG
Samson
ROADHOUSE
Adv
Gyártó ország
1239 Budapest, Grassalkovich út 255.
Tel.: +36-1/286-0190 | +36-1/289-0042 | +36-1/289-0933
Fax: +36-1/289-0043 | Email:

HUF
téli gumi és nyári gumi webáruház magyar nyelven
GUMI WEBÁRUHÁZ
NYELV
Sinaopt Kft. - gumi webáruház
Sinaopt Kft.
Iroda:
1239 Budapest,
Grassalkovich út 255.
I.em. 106.
Raktár/szám-lázási cím:
1239 Budapest,
Grassalkovich út 294.
Fax:
+36-1-289-0043
Telefon:
+36-1-286-0190
+36-1-289-0042
+36-1-289-0933
Fax:
+36-1-289-0043
E-mail:
Nyitva:
hétfő-péntek
8.00-17.00