Gumi hírek személyautók, teherautók és motorkerékpárok vonatkozásában.
  • Webáruházunk megújult!
+36-1
286-0190
+36-1
289-0042
+36-1
289-0933
KOSÁR TARTALMA
Az Ön kosara jelenleg üres.

Gumi hírek

« 1 2 3 4 5 6 7 8 »

Kint vagyunk a Reifenen!

2012.06.06

Cégünk munkatársa a németországi Essenben tartózkodik és részt vesz a világ első számú nemzetközi gumiabroncs-kiállításán, a Reifen 2012-n!

 

Erről az eseményről készült az alábbi fotóriport.

 

 

A teljes fotóriport itt látható.


Neten a vezető gumiabroncsgyártók 2012. évi rangsora

2012.06.07
Neten a vezető gumiabroncsgyártók 2012. évi rangsora

A Tyres & Accessories (Gumiabroncsok és tartozékok) nyomtatott és online hírmagazin (www.tyrepress.com) az interneten is közzétette a világ vezető gumiabroncsgyártóinak 2012. évi rangsorát. Az összehasonlítás alapjául az éves forgalom, az adózás előtti eredmény és az üzleti eredmény szolgál. Az idei rangsor először a magazin 2012. júniusi nyomtatott számában jelent meg, most pedig az előfizetők az interneten is megtekinthetik az eredményeket.

 

Talán a legérdekesebb változás 2011-hez képest a Maxxis betörése a legjobb 10-be: a cég közel 440 millió euróval növelte gumiabroncs-forgalmát. A Tyrepress előfizetői a honlap Market Data (Piaci adatok) részében nyomon követhetik, miként változtak ezek az adatok az elmúlt évek során.


Új Yokohama-gyár Oroszországban

2012.06.05
Új Yokohama-gyár Oroszországban

 Május 30-án a Yokohama ünnepélyes keretek között megnyitotta új oroszországi gumiabroncsgyárát, ahol személygépkocsikra gyártanak majd abroncsokat. A létesítményt a Lipecki Külöleges Gazdasági Térségben 94,8 millió dollár értékű befektetéssel alapította a Yokohama. A japán cégóriás tervei szerint a gyár 2013 nyarán éri el teljes kapacitását.

 

A cég jelentése szerint fokozatosan további bővítések is várhatók a gyárüzem teljesítményének növelése érdekében. Az új üzemben a Yokohama többek között a "C.drive2" típusú abroncsokat és az "ice Guard iG35" típusú téli abroncsokat gyártja - mindkét típus eddig is a Yokohama legfontosabb termékei közé tartozott az orosz piacon. Ezek az abroncsok 13-tól 18 hüvelykig terjedő felniátmérőre készülnek, és alapvetően Oroszországban is kerülnek majd eladásra, kis részük pedig más európai országokban.


Tovább csökkent a regisztrált céges autók száma Európában

2012.06.04
Tovább csökkent a regisztrált céges autók száma Európában

Áprilisban az újonnan regisztrált cégautók száma Franciaországban 1,2 százalékkal, Németországban 1,6 százalékban, Nagy-Britanniában 13,3 százalékkal, Spanyolországban 28,9 százalékkal, Olaszországban pedig nem kevesebb mint 38,6 százalékkal csökkent. Az év első négy hónapjában folyamatosan tartotta magát a csökkenő tendencia (átlagosan 10,1 százalékkal), gyakorlatilag az összes jelentős piacon visszaesést tapasztaltak.

 

4,7 százalékos vesztesége ellenére még mindig a francia piac tartja magát a legjobban, őket Németország (-1,2%) és Nagy-Britannia (-9,8%) követi. A legnagyobb visszaesést Spanyolország (-25,1%) és Olaszország (-36,7%) szenvedte el. A jelzett időszakban összesen 589.987 járművet regisztráltak.


A 70-milliomodik gumiabroncsnál jár a nyizsnekamszki tehergumigyár termelése

2012.06.03
A 70-milliomodik gumiabroncsnál jár a nyizsnekamszki tehergumigyár termelése

Ebben a hónapban gyártotta le a 70-milliomodik gumiabroncsot a Nyizsnyekamszki Tehergépkocsi-gumigyár (OOO NZGSH). A gyár a TATNEFT petrolkémai csoport tagja.


Az Oroszországban, Tatársztán területén található gyárban még 1978 áprilisában vette kezdetét az abroncsgyártás, és a 70-milliomodik gumiabroncsot úgy időzítették, hogy a jubileumi nap egybeessen az országos Vegyésznappal és az abroncsgyár első igazgatójának, Nyikolaj Alekszandrovics Zelenovnak a 80-ik születésnapjával.


F1: Hidegben romló teljesítményű gumiabroncsok a Lotus E20-as versenyautóin

2012.05.31
F1: Hidegben romló teljesítményű gumiabroncsok a Lotus E20-as versenyautóin

A Formula-1 világbajnokság első futamain a Lotus csapat új, E20-as kasztnija a mezőny egyik leggyorsabbjaként mutatkozott be. Monacóban azonban kiderült, hogy hatékonysága egy az egyben az időjárási viszonyok függvénye.


Eric Boullier csapatfőnök úgy vélte, hogy a Monacói Nagydíjon tapasztalt sebességdeficit egyértelműen a túl alacsony hőmérséklet számlájára írható: “Amikor észreveszed, hogy az E20-as versenysebessége csökken, aggódni kezdesz. Az autó hatékonysága azonban szorosan összefügg az időjárási körülményekkel.


Tudatában annak, hogy a gumiabroncsok gyorsan eveszítik eredeti teljesítményüket, igyekszel olyan alvázat tervezni, amely gazdaságosan bánik az abronccsal. Nem számítottunk rá, hogy ez az előny hideg időben sebességvesztéssel fog járni.


Ami Kimi Raikkönent illeti, tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz a dobogóért harcolnia. Hamarosan, amikor hidegebb lett, kiderült, hogy gondjaink támadtak a Pirelli gumikkal. Az autónak nem volt semmi úttartása, és csak az maradt nekünk, hogy legalább megpróbáljuk védeni a pozícióinkat”.


James Ellison, a Lotus F1 technikai igazgatója elmondta: “A szezon öt futamán egész jól szerepeltünk. Sajnos, a hatodikban nem volt meg a kellő sebességünk. A rajttól egészen a célig a történtek nem adtak semmi okot az örömre.


Kimi jól rajtolt, de nem tudta megőrizni a nagy sebességét, mivel 10-15 kör után a gumaibroncsai elkezdték megadni magukat. Azonban mindenki azt várta, hogy hamarosan esni fog, ezért a tervekhez képest többet kellett autóznia az első garnitúrával”.


Csökkenő olajárak, növekvő készletek

2012.05.24
Csökkenő olajárak, növekvő készletek

Május eleje óra 12 százalékkal lett olcsóbb az olaj, a benzin fogyasztói ára 3,73 dollár


A new-yorki AP hírügynökség jelentése szerint az olajtartalékok növekedésével az Egyesült Államokban tovább folytatódik az olajárak csökkenése.

 

A nyersolaj hordónkénti ára 57 centet esett, a new-yorki tőzsdén hordónként 93,41 dolláron jegyzik. Az olaj ára korábban már a hét havi mélypontján is járt (91,81 dollár). Ez május elejéhez képest 12 százalékos áresést jelent.


A Brent-kőolaj ára (amely segít megállapítani az Egyesült Államokba importált olaj árát) a londoni tőzsdén a hordónkénti 87 centes esésével 110,58 dolláron állapodott meg.


Az áresés az után következett be, hogy az amerikai kormány bejelentette, hogy az ország olajellátása az elmúlt héten 2,1 millió hordóval nőtt. Ez meghaladja az elemzők által várt mennyiséget. Ilyen kimagasló volumenű készletet legutóbb 22 éve tartottak nyilván. A rendelkezésre álló olajmennyiség növekedése az olajárak csökkenéséhez vezetett.
Az olajárak csökkenéséhez hozzájárult a világgazdaság lassulása, illetve az is, hogy a legjelentősebb kitermelő országok (például Szaúd-Arábia) a szokásosnál több olajat értékesítettek a világpiacon. Az elemzők és a befektetők emellett aggodalommal figyelik, képes-e Európa úrrá lenni a kormányok hatalmas adósságain. A francia és a görög választópolgárok az utóbbi időben szembefordultak minden olyan vezető politikai erővel, amely a költségek csökkentését vagy más reformokat támogattak. Ha az eurózóna nem tudja megoldani az adósságproblémáit, azzal azt a gazdasági zónát gyengíti meg, amely a világ olajfogyasztásának 18%-áért felelős. Ez hozzájárulhat a globális bankválság elmélyüléséhez, amely az Egyesült Államokat, Kínát és más országokat érint kellemetlenül.


Az AAA, Wright Express and Oil Price Information Service szervezet elemzői szerint az Egyesült Államokban az üzemanyag fogyasztói ára gallononként 3,73 dolláros egységáron állapodott meg. Ez az egységár péntek óta tartja magát, holott a szakértők azt várták, hogy a kiskereskedelmi ár július 4-ig, a Függetlenség Napjáig akár a gallononkénti 3,50 dolláros árig is zuhanhat.


Az egyéb kereskedelmi energiaszektorokban a fűtőolaj ára 1,6 centes csökkenése gallononként 2,917 dolláros árat jelent, míg a benzin nagykereskedelmi ára gyakorlatilag változatlan maradt és jelenleg gallononként 2,9476 dolláron áll. A földgáz ára 100 köbméterenkénti 28 centes növekedésével pillanatnyilag 9,1 dollár.


“Ecclestone óhaja volt” – mondja az F1-es gumik kopásáról a Pirelli

2012.05.09
 “Ecclestone óhaja volt” – mondja az F1-es gumik kopásáról a Pirelli

A Pirelli válaszolt a Formula 1-es gumiabroncsait ért, azok gyenge teljesítményével és különösen gyors kopásával kapcsolatos kritikákra.
Egy videointerjúban az olasz gyár sportigazgatója, Paul Hembery elárulta, hogy a rövid életű gumiabroncs része azoknak az instrukcióknak, amelyeket a gumiabroncsgyár a Formula 1 kereskedelmi jogainak birtokosától, Bernie Ecclestone-tól kapott.


A Sibur új neve: Cordiant

2012.05.07

 A legnagyobb orosz gumiabroncsgyártó holding, a Sibur – Russian Tyres bejelentette, hogy átnevezi saját magát. A cég közlése szerint a váltás 2012. április 3-tól érvényes, és a vállalat neve ezentúl Cordiant Joint Stock Company (JSC, részvénytársaság) vagy rövidítve Cordiant lesz.

"A cég átnevezése nem egyszerűen a részvényesek cseréjét jelenti, hanem szerves része egy evolúciós folyamatnak, amelynek során a vállalat a szétszórt ipari vagyon konszolidációjától továbblép az innovatív fejlesztés stratégiájához," – kommentálta a döntést a vezérigazgató a vállalati honlapon publikált hivatalos bejelentésben.


Amerikát érdeklik az eco-gumik - a Hankook felmérése szerint

2012.05.02

 A Hankook Tire America “Spring Gauge Index” (“Tavaszi Nyomásindex”) címmel közvélemény-kutatást tartott, amelynek eredményei szerint az Egyesült Államokban az autóvezetők 61 százaléka szívesen venne környezetbarát gumiabroncsokat. 

Az élénk érdeklődés oka mindenekelőtt az üzemanyag-megtakarítás lehetősége; a Hankook felmérése szerint azok a gépkocsivezetők, akik megvennék az eco-abroncsokat, 68 százalékban ezt az okot jelölték meg a vásárlás fő szempontjaként.


Schumacher és a Pirelli esete a Bahreini Nagydíjon

2012.04.27
Schumacher és a Pirelli esete a Bahreini Nagydíjon

 Éles kritika érte a Pirelli Formula 1-es gumiabroncsait a Bahreini Nagydíjon. A BBC Sport tudósítása szerint a hétszeres világbajnok Michael Schumacher, aki a tizedik helyen fejezte be a versenyt, a gumik túl gyors kopására panaszkodott. 

"Kénytelen voltam olyan sebességgel menni, hogy egyáltalán célba érjek azzal, ami az abroncsaimból megmaradt," - mondta. - "Meg kell kérdeznünk, előfordulhat-e ilyen a versenyen. Szerintem elfogadhatatlan, nem ilyen eseteknek kellene jellemezniük egy Formula 1-es eseményt."


A Hankook a beszállítója a BMW 3-asoknak is

2012.04.17

 A BMW az utóbbi időben egy sor belépőszintű modellnél mellőzte a korábban alkalmazott „run-flat”, azaz defekttűrő technológiával készült gumiabroncsokat, és a 316d-320d, illetve a 316i-320i modelleket standard gumiabroncsokkal látja el. 

A német cégóriás döntése szerint ennek az elérhető árú szériának is a Hankook lett a hivatalos beszállítója – a Ventus S1 evo² abroncs 205/60 R16 W méretben első gyári abroncsként kerül felszerelésre. A Mini és az 1-es sorozatot követően az 3-as széria a harmadik olyan modellje a BMW-csoportnak, amelyre a koreai gyár gumiabroncsai kerülnek.


Megérkezett az új Hankook Vantra LT

2012.03.22
 Megérkezett az új Hankook Vantra LT

Az új négyévszakos Vantra LT kisteherabroncs-termékcsalád bemutatásával a koreai Hankook Tire a dobozos áruszállítók és transzporterek számára bővíti kínálatát. A cég elmondása szerint ezeket a gumiabroncsokat úgy fejlesztették ki, hogy megfeleljenek a helyi közlekedésben részt vevő személy- és áruszállító járművek által igényelt magas minőségi követelményeknek. A fejlesztés során kulcsfontosságú volt a tartósság, az üzemanyag-takarékosság és a menetteljesítmény javítása. Kiemelt hangsúlyt kaptak az olyan biztonsági jellemzők is, mint a rövid féktávolság és a kiváló teljesítmény megtartása a vizes utakon. 

Az új Vantra LT 34-féle méretben kapható, ami 14-től 16 hüvelykig terjedő felniátmérőt, illetve 165-től 235-ig terjedő profilszélességet jelent. A Vantra LT gumiabroncs-család valamennyi tagja rendelkezik az M+S jelöléssel.


Mennyi az annyi? Duplázódnak a hajószállítási költségek

2012.03.21
Mennyi az annyi? Duplázódnak a hajószállítási költségek

 A világ legnagyobb hajózási vállalata, a Maersk éppen most jelentette be, hogy a konténerfuvarozó részlege tavaly 537 millió dollár veszteséget termelt, és aligha valószínű, hogy 2012-ben nyereséges lesz.

A Maersk versenytársainál sincs ez másként; legtöbbjük hasonló veszteségekről számolt be. Úgy tűnik, elérkezett a pillanat, amikor a szállítmányozók megelégelték ezt a helyzetet. A közeljövőben az egész üzletágban egységes áremelések várhatók. Ráadásul nem holmi pár százalékos áremelésekről van szó, hanem sokkal inkább arról, hogy az új árfekvés csaknem a duplája lesz az előzőnek.


A Voronyezsi gumiabroncsgyár a Pirelli érdekeltségében

2012.03.06


Február 29-én a Pirelli & C. Spa és orosz üzleti partnere befejezték az oroszországi Voronyezsben működő gumiabroncsgyár megvásárlását. A tranzakció keretében a gumiabroncsgyár a legnagyobb oroszországi petrolkémiai konszerntől, a Siburtól a Pirelli és az állami Russkie Technologii (Russian Technologies) által alkotott vegyesvállalathoz került. 

Az üzlet során esedékes összes pénzügyi műveletet még 2012. március 30. előtt lebonyolítják. A február végi tranzakció már a második a Sibur és a Pirelli között, miután decemberben a Sibur a Kirovi gumiabroncsgyárat is eladta a vegyesvállalatnak. Az olasz-orosz konglomerátum összesen 222 millió eurót fektetett az üzletbe.


A Sibur a Caterham Formula 1-es partnere lett

2012.02.23
A Sibur a Caterham Formula 1-es partnere lett

Oroszország legnagyobb petrolkémiai vállalata, a Sibur Holding – bár a tavalyi év végén eladta egy befektetői csoportnak a Sibur-Russian Tyres nevű leányvállalatát – több más egykori gumiabroncs-gyártóhoz hasonlóan úgy döntött, hogy beszáll az autósport szponzorálásába a benne rejlő reklámlehetőségek kiaknázása érdekében. 

A Sibur február 20-án jelentette be a Caterham F1-es csapattal való megállapodás aláírását, és ezzel az első olyan orosz vállalattá lépett elő, amely partnere egy Formula 1-es istállónak. A konszern megerősítette továbbá, hogy meghosszabbítja a Vitalij Petrov orosz pilótával kötött partneri megállapodását, aki a Renault-t hagyta ott azért, hogy idén csatlakozhasson a Caterham-hez. A szerződések értelmében a 2012-es évadban a Sibur logója is ott lesz a Caterham F1-es autóin, illetve Petrov versenyfelszerelésén.


Két újabb túraautó-bajnokságot támogat a Hankook

2012.02.20
Két újabb túraautó-bajnokságot támogat a Hankook

A 2012-es szezontól kezdve a Hankook Tire kizárólagos gumiabroncs-beszállítója lesz két olaszországi szervezésű versenynek is: a Superstars International Series és a GTSprint International Series nemzetközi túraautó-bajnokságoknak. 

A cég mindkét sorozatnak az úgynevezett “hosszútávú partnerség” keretein belül szállít gumiabroncsokat. A versenyeken a Hankook sikeres Ventus F200 gumiabroncsai fognak szerepelni slick abroncsként, míg esőben a Z207 modell áll a versenyzők rendelkezésére.


Sokov a Sibur-Russian Tyres vezérigazgatói posztján

2012.02.06

Dimitry Sokovot

A Sibur-Russian Tyres bejelentette, hogy Dimitry Sokovot nevezik ki a cégcsoport új vezérigazgatójává. A vezérigazgató február 6-án veszi át új posztját. Ebben a minőségében Sokov Vadim Gurinovot váltja fel, aki mostantól az igazgatótanács elnökeként dolgozik tovább.


Mitas: négy csúcsértékelés a Fendt traktorok gumiabroncsaiért

2012.01.16

MitasLegmagasabb beszállítói minősítést kapott a Mitas az AGCO-tól. Az elismerés a 2011 januárja és decembere között a Mitas által szállított mezőgazdasági gumiabroncsokért járt.

A Mitas Continental márkájú gumiabroncsai az AGCO hat modelljéből négynek is az alapfelszereltségéhez tartoznak – ilyenek például a Fendt 924-930 Vario traktorok. A vállalat közlése szerint az AGCO egyaránt értékeli a beszállítói által nyújtott minőséget, logisztikát, az ügyfelek kiszolgálását és a környezet védelmét, amelyek mindegyikében a Mitas a legmagasabb osztályzatot kapta. Amióta 2004-ben elkezdte a Continental márkájú mezőgazdasági gumiabroncsok gyártását, a Mitas beszállítóként évente nyeri el a legmagasabb összesített “A” osztályzatot.


Egyre több gumiabroncs készül Oroszországban

2012.01.02
Egyre több gumiabroncs készül Oroszországban

Az utóbbi évek tendenciájának megfelelően a 2011-es év azzal vált emlékezetessé, hogy a nemzetközi gumiabroncs-gyártó cégek valóságos hullámokban kezdtek áttelepülni Oroszországba.
Állandóan bővíti oroszországi jelenlétét a finn Nokian Tyres, amely egyik első külföldi gumiabroncs-vállalatként indította be még 2005-ben a saját gyártását Oroszországban. 2011-ben a cég Vszevolozsszki gyárában üzembe helyezett néhány új gyártósort, és így évi 11 millió abroncsra növelte kapacitását. Áprilisban a Nokian Tyres bejelentette, hogy évi 5-6 milliós kapacitással egy második gyárat is felépít a meglévő szomszédságában. A gumiabroncsok gyártása itt már 2012-ben elkezdődhet.
A francia Michelin-nek szintén van már saját gyára Oroszországban, a Moszkvai területi Davidovban. 2011 áprilisában a cég ugyanitt egy teherabroncs-felújító üzemet is beindított, évi 50 ezres kapacitással. Az év vége felé a sajtóban megjelent a hír, miszerint elképzelhető, hogy a Michelin még egy gyárat felépít Oroszországban. A román Ziarul Financiar újság – hivatkozással a cég vezérigazgatójára, Michel Rollier-re – arról tájékoztatott, hogy a Michelin kelet-európai befektetéseket latolgat, a szóba jöhető országok között Magyarország, Lengyelország, Románia, Oroszország és Szerbia szerepel.


« 1 2 3 4 5 6 7 8 »

Árkategória
 
Szélesség
Magasság %
Felni átmérő
Márka
Armour
L-guard
Aurora
OROSZ
Linglong
WANLI
Goodride
Goodyear
Kleber
SAVA
Triangle
Nexen
Nankang
MAXXIS
Doublestar
Fulda
Infinity
Dunlop
Michelin
Chengshin
Tyrex
Egyéb
Dneproshina
Danubiana
Rosava
TAURUS
Debica
BF Goodrich
GT Radial
Kormoran
Kumho
Bridgestone
Trayal
Tigar
FORCE
SEMPERIT
Falken
Firestone
Kingstar
Pirelli
Hankook
Continental
Nokian
Daewoo
GENERAL
Roadstone
Antyre
KAMAZ
Armpower
Boto
Jinyu
Aeolus
Double Coin
Kama
Westlake
METZELER
HEIDENAU
MITAS
Vee Rubber
KENDA
BKT
ALLIANCE
Carlisle
Diverse
Tianli
Protector
Import/China
Import China
TRELLEBORG
Özka
Import
Ling Long
GALAXY
Cheng Shin
Taifa
TITAN
Longway
DURO
Vredestein
Voltyre
Windpower
Security
Kings Tyre
Veloce
Barnaul
CHENGSHAN
Rintal
Omszk
KABAT
Taishan
Belshina
STARCO
Yaroslavl
East One
PETLAS
Fullrun
Roadmax
Hilo
Sportiva
MATADOR
Fortuna
Riken
Barum
Cordiant
Mentor
Evergreen
Dayton
Toyo
Marshal
Protect
Bolgar
BFGoodrich
Winguard
Firenza
Leao
Rockstone
Agate
Fullway
Voronyezs
Malhotra
Gripking
Cooper
Yokohama
Tyfoon
Armstrong
Gislaved
Ceat
General Tyre
KINAI
Zetum
Marangoni
Mastercraf
Momo
UNIROYAL
FUTÓZOTT
ITALMATIC
BOLG+R
SOLIDEAL
VEERUBBER
RUBENA
INNOVA
LORD
SEHA
GTRADIAL
LOR
TVS
CULTOR
Fribo
Rigdon
VICTOR
NorTEc
Strial
BARKAS
Longmarch
MULTICAR
KINGS TIRE
Minerva
Pneumant
MASTER
EAGLE
DYNAMIC
FEDERAL
Sailun
Aufine
Saetta
Avon
Apollo
achilles
Landsail
Ovation
Gt-radial
Kingstire
Momo Tires
Bf-goodrich
Radar
Lassa
Insa
Novex
Master-Steel
B.F. Goodrich
Gajah Tunggal
Meteor
Diversen
Milestone
Fullway Tyres
Autogrip
Viking
Constancy
SEBRING
HERCULES
ATR
EP Tyres
EGB
manufacturer
Kingrun
Antares
RAPID
Goform
Superia
Tristar
Duraturn
Royal Black
Imperial
Goalstar
Grenlander
Firemax
NOR
Annaite
Speedways
Broadway
Roadlux
Onyx
Deli
Mirage
Deepstone
Hifly
Fortune
Amberstone
I-Link
Roadshine
LONG
Satoya
Rotalla
Forward
Sierra
Landy
EUROTEC
GENERAL TIRE
Gyártó ország
1239 Budapest, Grassalkovich út 255.
Tel.: +36-1/286-0190 | +36-1/289-0042 | +36-1/289-0933
Fax: +36-1/289-0043 | Email:

HUF
téli gumi és nyári gumi webáruház magyar nyelven
GUMI WEBÁRUHÁZ
NYELV
Sinaopt Kft. - gumi webáruház
Sinaopt Kft.
Iroda:
1239 Budapest,
Grassalkovich út 255.
I.em. 106.
Raktár/szám-lázási cím:
1239 Budapest,
Grassalkovich út 294.
Fax:
+36-1-289-0043
Telefon:
+36-1-286-0190
+36-1-289-0042
+36-1-289-0933
Fax:
+36-1-289-0043
E-mail:
Nyitva:
hétfő-péntek
8.00-17.00